Λικέρ βατόμουρο






Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω λικέρ.
Ανασύροντας σημειώσεις και χαρτάκια έκανα ένα δικό μου μείγμα.
Υλικά
400γρ. άγρια βατόμουρα
500ml Κρητική ρακί
100 ml βότκα
50ml ρούμι
300γρ. ζάχαρη
2-3 κομματάκια φλούδας λεμονιού
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βατόμουρα. Σε μεγάλο γυάλινο βάζο τοποθετούμε όλα τα υλικά.


Ανακινούμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για τουλάχιστον ένα μήνα ανακινώντας περιστασιακά.
Φιλτράρουμε σε πυκνό σουρωτήρι χρησιμοποιόντας επιπλέον μια πυκνή γάζα.
Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρά μπουκάλια και πίνουμε με καλή παρέα, με παγάκια ή όχι,ή σερβίρουμε πάνω από παγωτό.


Εμείς με τη Λίνα πάντως το δοκιμάσαμε στη βεράντα κουβεντιάζοντας και βλέποντας φωτογραφίες! Φιλενάδα να ξανάρθεις αλλά όχι για τους ίδιους λόγους!!!

Εννοείται ότι τα βατόμουρα δεν τα πετάμε θα τα χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσες ή μαρινάρες.
Εγώ βέβαια σήμερα σκεπτόμουν με αυτά να φτιάξω μια μεθυσμένη μαρμελάδα συνοδευτική σε ψητά κρέατα, θα επανέλθω.


http://asproylas.blogspot.gr/2011/10/blog-post.html





Νεότερη Παλαιότερη