Tάρτα με γέμιση σοκολάτας



ΥΛΙΚΑ

175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια
25 γρ. ζάχαρη

1 κρόκος αυγού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
λίγο νερό κρύο
150 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 γρ. αλάτι
1 ξυλάκι φυσική βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ζύμη τάρτας: Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα λεμονιού και το ψιχουλιάζουµε µε τα δάχτυλα μέχρι να πάρει την υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτουµε τον κρόκο αυγού και 1 κ.σ. νερό για να ομογενοποιηθεί η ζύµη. Την πλάθουμε σε σφαιρικό σχήμα και την τυλίγουµε σε µεµβράνη. Την αφήνουµε στην άκρη να ξεκουραστεί και να παγώσει για 45 λεπτά. Την ανοίγουµε σε φύλλο με πλάστη και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω στη ζύμη, τοποθετούμε από πάνω βαρίδια (π.χ. φασόλια) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄. Αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για άλλα 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε ασπράδι αυγού και ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και την αφήνουµε να κρυώσει. -


Για την γέμιση σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε την τάρτα. Toποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Για την γκανάς λευκής σοκολάτας: Ζεσταίνουμε 125 ml κρέμας γάλακτος και το ξυλάκι βανίλιας σε κατσαρολάκι μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Προσέχουμε να μη ζεσταθεί πολύ ώστε να μπορούμε να βουτήξουμε το δάχτυλό μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξυλάκι βανίλιας. Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με την γκανάς την τάρτα και με μια οδοντογλυφίδα σχεδιάζουμε το σχέδιο της αρεσκείας μας. Μπορούμε να σερβίρουμε με σμέουρα ή φράουλες. Καλή όρεξη!



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/02/t.html#ixzz3z6lDoB6P
Νεότερη Παλαιότερη