ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ















ΥΛΙΚΑ
1000 γρ φύλλο κρουστας ψιλό
300-500 γρ καρύδι η φυστίκι Αιγίνης
100 γρ ζάχαρη  λίγη φρυγανιά αλεσμένη
1 κ.γγεμάτη κανέλα
250 γρ φρέσκο βούτυρο 150 γρ φυτίνη
ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι
1800 γρ ζάχαρη
200 γρ γλυκόζη
750 γρ νερό
1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τον μπακλαβά βάζοντας σε κάθε 2 φύλλα γέμιση 4 φύλλα κρατάμε για το τελος.
Κόβουμε τον μπακλαβά κατά προτίμηση και περχύνουμε με λυωμένο ζεστό βούτυρο ψήννυμε  στούς 160 βαθμούς για 60_90 λεπτά όταν ψηθεί καλά αδειάζουμε το περίσσιο βούτυρο και τοσιροπάζουμε καυτό μπακλαβά καυτό σιρόπι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ














Νεότερη Παλαιότερη