Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Φτιάξτε τηγανητό γάλα!





Απλά θα μείνετε με ανοικτό το στόμα!


Υλικά

1 lt γάλα

150 γραμμάρια ζάχαρη

125 γραμμάρια αλεύρι

λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα 3/4 του γάλακτος με τη φλούδα λεμονιού και την κανέλλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.

Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε τα υλικά του βήματος 2, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και τα περνάμε ένα κόσκινο ή ψιλό σουρωτήρι.

Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά όλα μαζί και μόλις αρχίζει να βράζει, αφήνουμε για 1 ακόμα λεπτό(πρέπει συνεχώς να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στο δοχείο) και κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού έχει κρυώσει και σκληρύνει το κόβουμε σε τετράγωνα 3-4 cm, το περνάμε από το αλεύρι και το χτυπημένο αυγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Σερβίρεται ζεστό και πασπαλισμένο με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλα.
http://www.briefingnews.gr/cook/item/66180-ftiakste-tigani