Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες Σοκολάτας


ΠεριγραφήΚουραμπιέδες αλλιώτικοι από τους άλλους, που δεν υπάρχει πιτσιρίκι (και όχι μόνο) που δε θα τους λατρέψει. Και μία σημαντική λεπτομέρεια: δεν θα ανησυχείτε μήπως πνιγούν με την άχνη ζάχαρη ή μήπως "χιονίσουν" το σπίτι. Τη συνταγή αυτή την έφερε ο γιος μου πρόπερσι από το νηπιαγωγείο που την έφτιαξαν με τη δασκάλα τους και από τότε δεν έχουμε ξαναφτιάξει τους κλασικούς.




Τι χρειαζόμαστε:

300γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
125γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (χοντροκομμένα)
110γρ. ζάχαρη άχνη
500γρ αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
160γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1/2 κρασοπότηρο κονιάκγια γλάσο
κουβερτούρα
γάλα
κονιάκ

Φτιάχνει
25-30 κουραμπιέδες




Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την λιωμένη κουβερτούρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ.
Αφήνουμε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε με κουπ πατ. (Αν δεν έχουμε κουπ πατ, πλάθουμε με τον κλασικό τρόπο τους κουραμπιέδες ή χρησιμοποιούμε το χείλος ενός ποτηριού για κουπ πατ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τους αλείψουμε με γλάσο που έχουμε φτιάξει αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα με λίγο γάλα και κονιάκ ή και σκέτη λιωμένη κουβερτούρα.
Φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί.


Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αμύγδαλα μπορείτε να τα κόψετε ανάλογα με το γούστο σας. Εμείς τα θέλουμε χοντροκομμένα για να τα καταλαβαίνουμε όταν τα τρώμε, εσείς αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε και πούδρα.



Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες Σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-sokolatas.html#ixzz2nGHpbGl1