Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Εύκολο! Kαλοκαιρινό λικέρ από πεπόνι



Μία πανεύκολη συνταγή για να κάνετε λικέρ μόνες σας από ένα καλοκαιρινό φρούτο…



Υλικά:

• 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ώριμο πεπόνι (περίπου μισό)
• 1 1/2 φλιτζάνια βότκα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι νερό

Διαδικασία:

-Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο πεπόνι σ’ ένα γυάλινο βάζο και προσθέστε τη βότκα.
-Σφραγίστε και ανακαινίστε καλά. Αφήστε το βάζο για 3 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου σε σκιερό μέρος.
-Μετά τις 3 μέρες στραγγίξετε καλά τα φρούτα πήζοντας τα για να βγάλετε όλα τα υγρά τους.
-Έπειτα φιλτράρετε το μείγμα (μπορείτε να το κάνετε σε φίλτρα καφέ).
- Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι η τελευταία να λιώσει. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το σιρόπι το αναμειγνύετε με το ζουμί από το πεπόνι και βάζετε το υγρό σ’ ένα Γυάλινο βάζο. Σφραγίζετε και ανακινείτε για να ανακατευτεί καλά το μείγμα.. Το αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου μία μέρα. Το καλοκαιρινό λικέρ σας είναι έτοιμο!

Extra tips:

• Φυλάσσεται στο ψυγείο για περίπου 2 μήνες.
• Μην χρησιμοποιήσετε παγωμένο πεπόνι αλλοιώνει τη γεύση του.
• Αν θέλετε ένα λιγότερο γλυκό λικέρ χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα ζάχαρης.

jenny.gr

http://www.greekradar.gr/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-k%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%81-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%B9/