Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Κιουνεφέ!!!!



ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση


350 γραμμάρια κανταίφι
500 γραμμάρια ανθότυρο ανάλατο
1 μικρή, φυτική κρέμα γάλακτος
1 βούτυρο τύπου Κερκύρας (250 γραμ.)
1 κούπα μέλι
μαστίχα Χίου
φυστίκι Αιγίνης (κατά βούληση)

Για το σιρόπι

5 ποτήρια νερό
2 κούπες μαύρη ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα
1 λεμόνι (το χυμό του)


Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε το ανθότυρο στο μίξερ κι αρχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μέλι, μέχρι που το μείγμα μας είναι λείο και ομογενοποιημένο σαν κρέμα.
Έχουμε κοπανίσει τη μαστίχα Χίου (βάζω αρκετή γιατί λατρεύουμε τη γεύση της), και την προσθέτουμε στο τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.
Παίρνουμε το κανταΐφι, το ανοίγουμε και στρώνουμε το μισό στον πάτο ενός ταψιού.
Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και καίμε μ' αυτό το κανταΐφι.
Στρώνουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι αφού το έχουμε βουτυρώσει κι αυτό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 ως 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας, μέχρι να πάρει ωραίο, ξανθόχρυσο χρώμα.
Όσο ψήνεται το κανταΐφι μας, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε 5 ακόμη λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το διατηρούμε χλιαρό.
Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης και σιροπιάζουμε σε ζεστό γλυκό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρήστε το μισό κανταΐφι σας σκεπασμένο με μια ελαφρώς υγρή πετσετούλα μέχρι να στρώσετε τη γέμιση για να μη σας ξεραθεί.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/kiounefe.html