Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Καλαμάρια γεμιστά




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/4 κιλού μέτρια καλαμάρια (10-12)
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2κούπα ρύζι καρολίνα
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • μισή κούπα κρασί λευκό
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού


Πώς το κάνουμε:

  • Καθαρίστε και πλύντε τα καλαμάρια.
  • Ψιλοκόψτε τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
  • Επάνω σε δυνατή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα με το λάδι πιπέρι και ανακατέψτε τα, ώσπου να φύγει σχεδόν όλο το νερό.
  • Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε με λίγο νερό), το μαϊντανό, την πιπεριά, την κέτσαπ και το καυτερό πιπέρι.
  • Τρυπήστε μ' ένα σουβλί τα καλαμάρια σε διάφορα σημεία και γεμίστε τα με το μίγμα.
  • Αραδιάστε τα σ'ένα πυρέξ σκεύος το ένα πλάι στο άλλο.
  • Προσοχή μην τα παραγεμίσετε γιατί τα καλαμάρια μαζεύουν στο ψήσιμο.
  • Ανακατέψτε το κρασί με το χυμό λεμονιού και περιχύστε τα.
  • Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα διατήσετε στην κατάψυξη.
  • Ψήστε τα στους 180 βαθμούς 1 ώρα περίπου.
  • Εάν η σάλτσα είναι αραιή βγάλτε τα καλαμάρια με τρυπητή κουταλα βάλτε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.
  • Περιχύστε μ'αυτή τα καλαμάρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποίησετε και οδοντογλυφίδες. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα. Συνοδεύστε τα με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kalamaria-gemista.html