Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Μαρμελάδα Ροδάκινο





Τι χρειαζόμαστε:

1300 γρ ροδάκινα
900 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
40 γρ γλυκόζη
1/2 φλυτζανακι χυμο λεμόνι


Πώς το κάνουμε:
Αφαιρουμε τις φλουδες και τα κουκουτσια, τα κοβουμε σε κομματια και τα βαζουμε να βρασουν με το νερο στην κατσαρολα, μεχρι να λιωσουν.
Τα στραγγιζουμε καλα, και τα βαζουμε παλι στην κατσαρολα (σε δυνατη φωτια), μαζι με την ζαχαρη, ανακατευοντας συνεχεια, μεχρι να δεσει...
Αφου δεσει, θα βαλουμε την γλυκοζη και τον χυμο απο λεμονι και θα αφησουμε να παρει μια καλη βραση.
Αφου την κατεβασουμε απο την φωτια, θα βγαλουμε τον αφρο, την αφηνουμε να κρυωσει, και μετα ταπερακια και ψυγειο....

Λίγα μυστικά ακόμα

Θελει δυνατη φωτια, να ανακατευουμε συνεχεια για να μην κολλησει, και να εχει ελαχιστα υγρα.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/marmelada-rodakino.html