Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η πιο νόστιμη και ανάλαφρη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει ποτε! Ποιο είναι το μυστικό;;;





Μπορεί η ομελέτα να είναι ένα από τα πιο γρήγορα και εύκολα πιάτα που είναι ιδανικά...για όταν πεθαίνουμε της πείνας και βιαζόμαστε να φάμε κάτι στα γρήγορα, πόσα αυγά με πατάτες να φάει όμως ένας άνθρωπος;

Γι' αυτό, η ακόλουθη συνταγή σας προτείνει μια εναλλακτική λύση, πιο δροσερή και αφράτη από τις συνηθισμένες ομελέτες.
Υλικά: 4 αυγά (χωρισμένα), 4-5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες, ½ κρεμμύδι (ξερό), 1 κρεμμύδι (φρέσκο), 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 καρότο, 6 ντοματίνια, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φέτες τυρί του τοστ, αλάτι, πιπέρι, μαύρο πιπέρι, λευκό κόλιανδρο, ρίγανη, βασιλικός (φρέσκος)
Εκτέλεση
1. Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και ροδέλες και τα ντοματίνια στη μέση.
2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε το βούτυρο, το σκόρδο κομμένο στη μέση, τα πιπέρια και το κόλιανδρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνετε τα λαχανικά και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών με το γιαούρτι μέχρι να διαλυθεί, και σε ένα άλλο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
4. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά στο τηγάνι, ρίχνετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
5. Ανακατεύετε τους κρόκους με τα ασπράδια απαλά και τα ρίχνετε στο τηγάνι, μαζί με αλάτι, και τα αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά.
6. Αναποδογυρίζετε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για περίπου 4 λεπτά και βάζετε από πάνω της το τυρί αφήνοντάς το να λιώσει (σκεπάστε το τηγάνι με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο).
7. Μόλις ψηθεί, τη σερβίρετε μαζί με ρίγανη, βασιλικό και ντοματίνια.- See more at: http://www.gkourou.com/2014/09/blog-post_559.html#sthash.KKPycL96.dpuf