Χαλβάς με γάλα και φρούτα του δάσους






Υλικά για 4 άτομα500 ml φρέσκο γάλα
80 γρ. ζάχαρη

85 γρ. σιμιγδάλι
2 ασπράδια αβγών.

Για τη σάλτσα:
100 γρ. φρούτα του δάσους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα
με τη ζάχαρη και τα ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να αχνίζει το μίγμα. Τότε, χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς (για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας) και μέχρι να πήξει το μίγμα (πρέπει να κολλάει στο κουτάλι).
Στο μεταξύ, σ’ ένα καθαρό μπολ χτυπώ τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα. Όταν πήξει το μίγμα με το σιμιγδάλι, προσθέτω τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, αφήνοντάς το πάνω στη φωτιά για να ψηθούν και τα ασπράδια. Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζω το χαλβά μου σε φορμάκια σιλικόνης
και τα αφήνω να κρυώσουν. Τότε τα βάζω στο ψυγείο για μια νύχτα, για να πήξει καλά.
Όταν είναι να τον σερβίρω ετοιμάζω και τη σάλτσα από φρούτα του δάσους: Κρατώ παράμερα 10-12 φρούτα για τη γαρνιτούρα του πιάτου. Βάζω ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφού προσθέσω τα φρούτα τα ανακατεύω μέχρι να πολτοποιηθούν και γίνουν μια πυκνόρρευστη σος. Ξεφορμάρω το χαλβά σε πιάτα και γαρνίρω με τη σος και τα φρούτα που άφησα παράμερα.
Από την Μαρίλια Περικλέουςxrysessyntages.com
Νεότερη Παλαιότερη