Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ


Το ροδάκινο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα και συνεπώς το παγωτό ροδάκινο είναι μια πολύ ξεχωριστή γεύση παγωτού! Ειδικά το σορμπέ ροδάκινο είναι απίστευτο! Εδώ θα βρείτε μια συνταγή για παγωτό ροδάκινο η οποία είναι πανεύκολη στην εκτέλεσή της και χρειάζεται λίγα υλικά.
Το παγωτό δεν περιέχει αυγά και δεν χρειάζεται μαγείρεμα (βράσιμο)! Απαιτεί όμως παγωτομηχανή για την παρασκευή του.



ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κούπα (περίπου 300 ml) φρέσκο γάλα (όχι light)
1 κούπα (περίπου 200 ml) κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 20% λιπαρά
1/2 κούπα (περίπου 100 gr) ζάχαρη άχνη
300 gr ροδάκινα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Κατόπιν τα κόβουμε σε μικρές φέτες.
2) Ρίχνουμε τις κομμένες φέτες των ροδάκινων στο μπλέντερ και ακολούθως τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το φρέσκο γάλα.
3) Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα του μπλέντερ για 5-6 λεπτά.
4) Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
5) Αδειάζουμε στο μπολ και τον πολτό από το μπλέντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
6) Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα προκειμένου να κρυώσει καλά.
7) Ρίχνουμε το κρύο μείγμα στη μηχανή παγωτού και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
8) Μόλις ετοιμαστεί το παγωτό, το βάζουμε σε ένα μεταλικό αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να το καταναλώσουμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι λίγο λιγότερο από 1.5 λίτρο (το παγωτό διογκώνεται κατά τη διάρκεια της παρασκευής του από την παγωτομηχανή).
Το παγωτό βγαίνει αρκετά μαλακό και έτσι μπορούμε να το καταναλώσουμε κατευθείαν μετά την παρασκευή του. Ωστόσο καλό θα είναι πρώτα να το βάλουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για αρκετό καιρό αφού δεν περιέχει αυγά.
Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό ροδάκινο με σαντιγί, κομμάτια φρούτων και μέλι ή σιρόπι καραμέλας.

Καλή επιτυχία!

http://icecream.turborecipes.com/2011/05/31/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF/