Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Μαρμελάδα Ροδάκινο




Υλικά
Ροδάκινα
ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, βάζουμε τα ροδάκινα σε ένα ποτήρι και μετράμε πόσα ποτήρια ροδάκινα είναι, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα βαθιά, στα ίδια ποτήρια που βάλαμε τα ροδάκινα μετράμε την ζάχαρη πρεέπι α είναι η μίση ποσότητα από τα ροδάκινα π.χ. στα 10 ποτήρια ροδάκινα 5 ποτήρια ζάχαρη, και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,


τα αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε στην μέτρια και το βράζουμε μέχρι να πήξει, να μη τρέχει από το κουτάλι ή βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι χωρίζοντας το στην μέση να μην ξαναενώνετε.


Πλένουμε τα βάζα που θα βάλουμε την μαρμελάδα καλά και τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά,

και τα καπάκια τους σε ζεστό νερό, τα βγάζουμε από τον φούρνο μόνο όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, βάζουμε την ζεστή μαρμελάδα μέσα στα ζεστά βάζα

τα καπακώνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα να φύγει ο αέρας.

τα διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον,
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Η βασική συνταγή για τις περισσότερες μαρμελάδες είναι αυτή, αν τα φρούτα είναι γλυκά η αναλόγια είναι 2 ποτήρια φρούτα 1 ποτήρι ζάχαρη, αν είναι ξινά είναι 1 ποτήρι φρούτα 3/4 του ποτηριού ζάχαρη.

http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4.html