Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Τηγανιά σπέσιαλ, με τρία είδη κρέατος


Μια τηγανιά ...λουκούμι για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται αλλά και για όποια άλλη μέρα θέλετε μια απίστευτη απόλαυση ποικιλίας κρεάτων παρέα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασάκι. Για βραδιές με φίλους ...ιδανική αλλά και για τα οικογενειακό γεύμα εξίσου βολική και νόστιμη.

ΥΛΙΚΑ
400 γρ φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια
400 γρ χοιρινή μπριζόλα σε κομμάτια
400 γρ μοσχαρίσια μπριζόλα σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη σε στικς
1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα σε φέτες
2-3 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα κρέατα και τα βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το λάδι να τσιγαριστούν για 5-6 λεπτά.
Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις φέτες της ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και θυμάρι.
Βάζουμε 2-3 ποτήρια νερό, τόσο όσο να καλύπτονται τα κρέατα.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό, συνήθως, για 40-50 λεπτά (αλλά εξαρτάται από το κρέας).
Μόλις τα κρέατα μαλακώσουν και το νερό τελειώσει, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και βγάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή και αν την θέλουμε για κύριο πιάτο, την γαρνίρουμε με πατάτες ή ρύζι.

http://www.digibeauty.info/index.php/recipes/kyrios-piato/item/128-2013-03-04-16-50-36