Ζύμη για κρέπες πανεύκολες

Η συνταγή αυτη είναι ακριβώς οπως την φτιάχνουνε στις κρεπερί....πανεύκολη!!!!!!!!!






Τι χρειαζόμαστε:

3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ αλάτι
3 αυγά
3 κουπες γάλα
1κ.γ βανίλια (ή 2 βανίλιες)
50 γρ βούτυρο για το κέντρο του τηγανιού

Σερβίρει
γύρω στις 10 κρέπες αναλογα με το μέγεθος.



Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες ανακατεύω.
Σε ένα αλλο μπόλ προσθέτω το αλεύρι,τη ζάχαρη,το baking τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύω
Ριχνω το μίγμα των αύγων μέσα στο μίγμα με το αλεύρι και με ενα σύρμα τα χτυπάω ελαφρώς ώστε να μην έχει σβολιάσει το αλεύρι.
Εχω βαλει το μάτι της κουζίνας να κάψει αρκετά,τοποθετώ τηγάνι ανάλογα με την διαμετρό που θέλω να είναι οι κρέπες μου.
Βάζω λιγω βούτυρο στο κέντρο του τηγανιού,το αφήνω μέχρι να το απορροφήσει.
Ρίχνω με την κουτάλα το μίγμα ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Εαν περρισέψει μίγμα το ξαναρίχνω μέσα στο χυλό.
Όταν αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες απο πάνω είναι έτοιμη απο την κάτω μεριά και την αναποδογυρίζουμε.μόλις βγάλει φυσαλίδες προσθέτουμε υλικά της επιλογής μας
Στο τέλος την τυλιγουμε σαν φακελο.


Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το μίγμα είναι για γλυκιές κρέπες. Εάν θελω αλμυρές απλώς δεν προσθέτω ζάχαρη. Εγώ χρησιμοποιώ μερέντα για γλυκές και πάριζα, κασέρι και σικάγο (είναι αναλογα με τα γούστα του καθενός)για αλμυρές.



Διαβάστε περισότερο: Ζύμη για κρέπες πανεύκολες http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-krepes-paneikoles.html#ixzz2s3ulVVRV
Νεότερη Παλαιότερη