Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με πικάντικο κοτόπουλο







Πάμε να τα γεμίσουμε.
Υλικά για 2 μεγάλες μερίδες

250γρ κοχύλια ζυμαρικών

1 μικρό φιλέτο κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κύβους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κάρυ
Ελαιόλαδο
Τριμμένο σκληρό κατσικίσιο τυρί
100γρ κρέμα γάλακτος

Διαδικασία
Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια με κοφτερό μαχαίρι.


(Θα μπορούσα να το κόψω σε κιμά αλλά νομίζω είναι καλύτερα σε μικρά κομματάκια.)

Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας, καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και κάρυ.
Προσθέτουμε 1 μικρό ποτήρι νερό ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υγρά του.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό φροντίζοντας να μαλακώσουν όχι να βράσουν εντελώς.
Στραγγίζουμε τα κοχύλια και με τη βοήθεια μικρού κουταλιού τα γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.





Αραδιάζουμε τα κοχύλια σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί τα περιχύνουμε με τριμμένο τυρί και την κρέμα
γάλακτος.





Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν ελαφρό χρώμα.



Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Μπορούμε να βάλουμε κιμά μοσχαρίσιο αντί του κοτόπουλου.
Το τυρί που έβαλα ήταν αρκετά πικάντικο το δοκίμασα για πρώτη φορά αλλά δυστυχώς δεν συγκράτησα τόπο προέλευσης.
Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
Το πικάντικο προκύπτει από το κάρυ.
http://asproylas.blogspot.gr/2014/11/blog-post_13.html

Νεότερη Παλαιότερη