Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΡΕΜΑΣ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ
750γρ φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ενα-ενα φύλλο το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση το ξαναβουτυρώνουμε ξανά στη μέση και ούτω καθ εξής στο τέλος σχηματίζουμε ένα τρίγωνο το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στούς 180 βαθμούςγια 30 λεπτά μετά το ψήσιμο τα κόβουμε στήν μεγαλύτερη πλευρά  και τα σιροπιάζυομε με σιρόπι χλιαρό που έχουμε φτιάξει προηγουμένως με 1500 γρ. ζάχαρη 800 γρ. νερό 150 γλυκόζη και χυμό απο 1/2 λεμόνι και τα βάζουμε να στραγγίσουν σε σχάρα
ΥΛΙΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1000 ml γάλα
400 γρ.ζάχαρη
80 γρ αλεύρι
40 γρ νισεστέ
3 αυγά
1 κ.σ βούτυρο γαλ/κτος
λιγη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ΄όλα τα στερεά  σπάμε τα αυγά λίγο γάλα και ανακατεύουμε να ομοιογενιοποιίθουν σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το γάλα  αφού βράσει το ρίχνουμε σίγα-σίγα στο άλλο μείγμα το ξαναβάζουμε στην φωτιά και όταν αρχίσει  να βγάζει  φουσκάλες το κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αφίνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει βάζουμε την κρέμα σε σακκούλα με οδοντοτό κορνέ και γεμίζουμε τα τρίγωνά μας
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ