Πανεύκολο Σοκολατένιο Γλυκό με Γιαούρτι!!






Υλικά

Ένα πακέτο μπισκότα τετράγωνα πτι-μπερ (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ολικής Άλεσης)
2 γιαούρτια στραγγιστά light (έγω συνήθως χρησιμοποιώ διπλοστραγγιστά)
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (προαιρετικά)
χυμό από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 1/2 κουβερτούρα (μαύρη κατά προτίμηση)
βιτάμ


Εκτέλεση


•Λιώστε τα μπισκότα στο multi.
•Λιώστε το βιτάμ και αδειάστε το στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
•Χτυπήστε με το μίξερ τα γιαούρτια και το ζαχαρούχο.
•Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι.
•Χτυπήστε μέχρι να αρχίσει να "δένει" η κρέμα.
•Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
•Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να κρυώσει λίγο.
•Προσθέστε σιγά-σιγά την κουβερτούρα στην κρέμα σας και χτυπήστε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
•Φτιάξτε μια βάση από τα μπισκότα και από πάνω τοποθετείστε την κρέμα σας
•Αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.

Tips

Εγώ χρησιμοποίησα μικρές ατομικές φορμίτσες για το γλυκό. Αν δεν έχετε μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτήρια μιας χρήσεως.
Η ποσότητα ζαχαρούχου που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη ένταση της γεύσης που θέλετε να έχει το γλυκό σας. Το ίδιο ισχύει και για την κουβερτούρα.Αν δεν το θέλετε με έντονη γεύση πορτοκαλιού, παραλέιψτε τον χυμό και κρατήστε μόνο το ξύσμα. Χωρίς χυμό θα διαχειριστείτε πιοεύκολα και την πυκνότητα της κρέμας!

http://www.filenades.gr/ViewArticle.aspx?Id=4473
Νεότερη Παλαιότερη