Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις ζυμαρικά





Τα βάζεις σε μία κατσαρόλα, τα μαγειρεύεις για μερικά λεπτά, ρίχνεις και μια σάλτσα από πάνω και είναι έτοιμα.



Τόσο απλό να φτιάξεις ζυμαρικά; Φαίνεται πως μάλλον δεν είναι έτσι.
Θεωρητικά, ο καθένας το λιγότερο που ξέρει να μαγειρεύει είναι μακαρόνια. Υπάρχει, όμως, μία παρεξήγηση στο θέμα των ζυμαρικών.

Πολλοί το θεωρούν εύκολο γιατί νομίζουν ότι αρκεί να βράσουν τα ζυμαρικά -όπως και αν είναι αυτό το βράσιμο- και όλα καλά.

Η αλήθεια για επιτυχημένα ζυμαρικά απέχει μακράν από αυτό, οπότε δες ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις pasta και μάθε τι πρέπει να αποφεύγεις στο εξής.



1) Χρησιμοποιείς μικρή κατσαρόλα
Όσο εκνευριστικό και αν είναι το πλύσιμο μετά, καλό είναι να επιλέξεις μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσεις τα ζυμαρικά σου, ακόμα και αν πρόκειται για ένα άτομο. Τους δίνεις περισσότερο χώρο και δεν κολλάνε μεταξύ τους.


2) Δεν βάζεις αλάτι στο νερό που βράζει
Το αλάτι πρέπει να προστίθεται πολύ πριν μπουν τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.


3) Γεμίζεις την κατσαρόλα με καυτό νερό
Πχ, από βραστήρα. Πράγματι, έτσι εξοικονομείς χρόνο, αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Κι αυτό γιατί όταν βάζεις νερό να βράσει από την αρχή στην κατσαρόλα εξασφαλίζεις ότι τυχόν ακαθαρσίες ή μόλυβδος από τη βρύση δεν θα περάσει στα ζυμαρικά.


4) Βάζεις ελαιόλαδο στη διάρκεια του βρασμού
Εφόσον έχεις χρησιμοποιήσει το σωστό μέγεθος κατσαρόλας, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, οπότε μην σπαταλάς το ακριβό σου ελαιόλαδο άσκοπα, παρά μόνο πριν τα σερβίρεις.


5) Ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες στο πακέτο
Είναι απλώς οδηγίες. Δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι για να δεις αν είναι τόσο βρασμένα όσο τα θες πριν τα σουρώσεις.


6) Προσθέτεις ένα σωρό τυρί
Εφόσον τα έχεις μαγειρέψει σωστά, άσε τη νοστιμιά τους να μιλήσει από μόνη της. Μία πρέζα παρμεζάνας στο τέλος είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.
Νεότερη Παλαιότερη