ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



















ΥΛΙΚΑ
300 γρ ηλιέλαιο
150 γρ ζάχαρη  250 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κοφτό σόδα διαλυμένη σε σε χυμό απο1 λεμόνι
100 γρ  ζωμό απο βρασμένα κανελογαρύφαλα
600 γρ αλεύρι και 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού   το ζουμί απο τα κανελλογαρύφαλα και την σόδα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τοαλεύρι με το σιμιγδαλι και το μπέικιν ζυμώνουμε απαλά να γίνει μιά απαλή και εύπλαστη ζύμη χωρίς να κορδάρει
Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ τα ψήνουμε στους 200 βαθμους για 15-20 λεπτά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600 γρ ζάχαρη
300 γρ μέλι
600 γρ νερό
Σρόπι ζεστό  μελομακάρονα ζεστά πασπάλισμα με χοντοκομμένο καρύδι ανακατεμένο με κανελλογαρύφαλα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ


Νεότερη Παλαιότερη