Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Λικέρ μπανάνα



Ένα από τα πιο εύκολα στην παρασκευή λικεράκια σας κερνάμε σήμερα!
Θυμάστε το λικέρ φράουλα που το φτιάχνουμε σε 4-5 ημέρες?
Με τον ίδιο τρόπο θα φτιάξουμε και λικέρ μπανάνα.
Στο λικέρ μπανάνα όμως, είναι απαραίτητο ένα έξτρα υλικό.
Επειδή η μπανάνα δεν έχει πολύ έντονο άρωμα, θα χρησιμοποιήσουμε εσάνς μπανάνας, που θα κάνει το λικέρ μας έξτρα αρωματικό!!

Εσάνς μπανάνας μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα σε καταστήματα που πουλάνε πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και σε καλά μπαχαράδικα, εγώ την αγόρασα από εδώ.

Τα υλικά μας:
7 μπανάνες γινωμένες, όχι όμως μαυρισμένες
700 ml βότκα
500 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 δόσεις (μετράμε με τον δοσομετρητή που έχει το μπουκαλάκι) εσάνς μπανάνας
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε την βότκα σε ένα βαθύ μπολ.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις ρίχνουμε στην βότκα, προσέχοντας η βότκα να σκεπάζει τις μπανάνες για να μην μας μαυρίσουν πολύ.
Σκεπάζουμε το μπολ και το ξεχνάμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Μετά τις 2 ημέρες, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση.
Δεν θέλουμε να βράσει πολύ και να γίνει πηχτό σιρόπι.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Αφαιρούμε τις μπανάνες από την βότκα. Δεν μας χρειάζονται πλέον.
Σουρώνουμε την βότκα βάζοντας στο σουρωτήρι ένα κομμάτι βαμβάκι, για να φύγουν τυχόν υπολείμματα από την μπανάνα.
Βάζουμε σε βάζο την βότκα, το σιρόπι, δυο δόσεις εσάνς μπανάνας και κλείνουμε καλά το βάζο.
Αφήνουμε κλειστό το περιεχόμενο του βάζου για 2 μέρες, ανακινώντας πολύ συχνά, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Τέλος το ξαναπερνάμε άλλη μια φορά από βαμβάκι και το λικεράκι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία, στην υγειά σας!!!
Μέτη

http://syntageskardias.blogspot.gr/2013/02/blog-post_22.html