Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Γαρίδες σαγανάκι




Υλικά

2 μέτριες ντομάτες καλά γινωμένες
1 πιπεριά κέρατο
στη μύτη του κουτ. γλυκού μπούκοβο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
10-12 αποφλοιωμένες γαρίδες
Λίγο αλάτι και πιπέρι
100γρ. περίπου τυρί φέτα
Λίγο ούζο
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα τους και τα σπόρια και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι.Προσθέτουμε το μπούκοβο και το λάδι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Μόλις αρχίσει να μελώνει η ντομάτα προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με λίγο ούζο.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά ( έχουμε το μπούκοβο θα βάλουμε και τη φέτα).Αφήνουμε να βράσουν περίπου τα πέντε λεπτά.Στη συνέχεια έχουμε δυο επιλογές:
1. προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό πήλινο προσθέτουμε τη φέτα και το βάζουμε για 5 λεπτά στο γκρίλ.Σερβίρουμε και συνοδεύουμε το φαγητό μας ή με άλλα μεζεδάκια συνοδεύουμε τη μπύρα μας ή το ουζάκι μας ανάλογα με τις ορέξεις!!