Λικέρ φράουλα



Είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα λικέρ, όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, ευκαιρία να το φτιάξετε τώρα που οι φράουλες είναι πάμφθηνες.
Σε 4-5 μέρες έχετε έτοιμο λικεράκι.
Προλαβαίνετε δηλαδή μέχρι το Πάσχα να κεράσετε τους αγαπημένους και τους φίλους σας με σπιτικό λικεράκι που μοσχοβολάει φράουλα, και το κυριότερο…. είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας!!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
700 ml βότκα
500 γρ. ζάχαρη
Πάμε να το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Τις περιχύνουμε με την βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 3 μέρες.
Στο διάστημα αυτό θα παρατηρήσουμε ότι οι φράουλες ασπρίζουν.
Μετά τις 3 μέρες βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, αφαιρούμε τις φράουλες (δεν τις χρειαζόμαστε πλέον), σουρώνουμε το υγρό και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά!
Αφήνουμε το μπολ εκτός ψυγείου για 2 μέρες, σε σκιερό μέρος.
2-3 φορές την ημέρα φροντίζουμε να ανακατεύουμε το περιεχόμενο, ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Το λικεράκι μας είναι έτοιμο.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα, στην υγειά μας!!!



http://syntageskardias.blogspot.gr/2011/04/blog-post_18.html







Νεότερη Παλαιότερη