Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Πώς να φτιάξετε σιρόπια για τα αγαπημένα σας milk shake










Σιρόπι σοκολάτας



Συστατικά
- 250 ml νερό
- 200 g ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 100g κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
- 1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες
Βάλτε τα νερό, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Μπορεί να είναι είτε ζεστό ή κρύο στα επιδόρπια μας.
Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκάλι, π.χ της κετσαπ το μπουκάλι, και το φυλλάσουμε σε ψυγείο.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr





Σιρόπι Φράουλας



Συστατικά
- 200 γραμμάρια φράουλες (όσο πιό χτυπημένες ή παραγινομένες, τόσο το καλύτερο)
- 25 με 50 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα με τα γούστα σας)
- 1 ή 2 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι





Οδηγίες



1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες, και κόβουμε τα κοτσάνια. Μην μπείτε στον κόπο να αφαιρέστε τα μαλακά ή χτυπημένα σημεία, αφήστε τες ολόκληρες.

2. Βάζουμε τις φράουλες σε βαθύ πιάτο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, ή τις λειώνουμε με ένα πιρούνι.

3. Βάζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανάβουμε την φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει λιγάκι το σιρόπι, δηλαδή περίπου 5 λεπτά.

4. Εάν θέλετε το σιρόπι πίο γλυκό/πηχτό, προσθέστε κι'άλλη ζάχαρη, ή/και αφήστε να βράσει περισσότερο. Στο τέλος ρίξτε τις 1-2 σταγόνες χυμό λεμόνι για να κάνει την γεύσι της φράουλας πιό έντονη.

5. Αφήστε να κρυώσει λίγο, βάλτε το σιρόπι σε ένα βαζάκι και διατηρήστε το στο ψυγείο για όποτε το χρειαστείτε.


Πηγή: http://www.cooktherapy.gr




Σιρόπι βύσσινο




Συστατικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού


Οδηγίες

1. Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε λίγα - λίγα σε τρυπητό και τα πιέζουμε να βγει ο χυμός τους ή τα βάζουμε σε αποχυμωτή.
2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει το σιρόπι (χωρίς να γίνει πολύ πηχτό).
3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
4. Τέλος το ρίχνουμε σε μπουκάλια και το κλείνουμε καλά.



Πηγή: http://www.techne.gr




Σιρόπι με γεύση καφέ (μεταφρασμένο από ξένο site)



Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- 1/4 Φλιτζανιού βραστό νερό



Οδηγίες
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράστε για 5 λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά.
Διαλύστε μέσα στο 1/4 φλιτζ. βραστό νερό τον στιγμιαίο καφέ.
Ανακατέψτε τον στο σιρόπι.
Διατηρείται στο ψυγείο
Πηγή: http://www.epicurus.com