Πανεύκολη τάρτα λεμονιού με γιαούρτι




Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για Τάρτα λεμονιού με γιαούρτι. Ένα πανάλαφρο επιδόρπιο ψυγείου για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βιτάμ
Για τη κρέμα:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμός από 3 μέτρια λεμόνια
ξύσμα 1 λεμονιού
Για γαρνίρισμα: [προαιρετικά]
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίστε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώστε τα 100 γρ. βιτάμ σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς. Στρώστε το μείγμα σε ταρτιέρα, πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη κρέμα: Σε μπολ βάζετε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα με το χυμό και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και γίνει μια λεία αφράτη κρέμα.
Στρώνετε το μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότων, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί [προαιρετικά] και γαρνίρετε τη τάρτα, προσθέτοντας και μερικές λεπτές φετούλες λεμονιού.
Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/11/blog-post_648.html#ixzz3IrR9pzCt
Νεότερη Παλαιότερη