Γιαουρτόπιτα με γλυκό κουταλιού







Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μερίδες: 10
Προετοιμασία: 20΄
Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά

300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
4 αυγά
250 γρ. γιαούρτιαγελαδινό, με 10% λιπαρά, στραγγιστό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και μετά από λίγο ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας ένα μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού. - See more at: http://www.missbloom.gr/gourmet/epidorpia/28962/articles/giaoyrtopita-me-glyko-koytalioy/article.aspx#sthash.dNWB4o9e.dpuf
Νεότερη Παλαιότερη