ΠΑΣΤΙΛΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑ ΠΑΠΙΑΣ Η ΠΙΤΣΟΥΝΙΑ




(  ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΜΑΡΟΚΟΥ )
ΥΛΙΚΑ
500γρ φύλλο κρούστας
4 τεμ. στήθη πάπιας η (πιτσούνια )
1000 γρ κρεμμύδια ψιλοκομένα
6 αυγά
200 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ ελαιόλαδο, 10 γρ κανέλλα, 5γρ σαφράν
200-300 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
1 ματσ΄κι μαιντανό
150 γρ ζάχαρη ,μαυροπίπερο , αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα στήθη με λίγο λάδι μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τα ψιλοκομένα κρεμμύδια, το σαφράν, το πιπέρι την κανέλλα και λίγη απο την ζάχαρη
Μετά από 5'λεπτά ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρη νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφίνουμε να ψήνεται
για 1 ώρα περίπου στο τέλος προσθέτουμε το μαιντανό, βγάζουμε τα στήθη τα τεμαχίζουμε και αφίνουμε την καατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Στη συνέχια κατεβάαζουμε απο την φωτιά αφίνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Σε ενα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο ξανθίνουμε τα αμύγδαλα
Παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε ενα ενα φύλλα που να εξέχουν γύρω απο το ταψί Στρώνουμε στο πάτω 3 φύλλα και απλώνουμε το μείγμαα με τα κρεμμύδια σκεπάζουμε με 3 φύλλα
βούτυρο,απλώνουμε τα στήθη ξανα2 φύλλα, αμύγδαλα μαζεύουμε τις άκρες τελειώνουμε με όσα φύλλα μας έμειναν βουτυρώνουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα , ψήνουμε στουσ 180 βαθμούς για 20 λεπτά ξεφουρνίζουμε αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψί πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
ΘΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
























































Νεότερη Παλαιότερη