Καρυδόπιτα




ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
6 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
3 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλάκια baking powder

για το σιρόπι2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και κρατήστε τη σε μπολ. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε την κανέλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίξτε εναλλάξ το αλεύρι με τα καρύδια και στο τέλος τη μαρέγκα.
Ψήστε στους 200°C για 30-45΄. Όταν φουσκώσει και στερεοποιηθεί χαμηλώστε στους 180°C.
Βράστε στο μεταξύ το σιρόπι για 8΄ και όταν βγει το γλυκό από το φούρνο περιχύστε με το χλιαρό σιρόπι



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/01/blog-post_748.html#ixzz3yXoryvZ8
Νεότερη Παλαιότερη