Γιαουρτλού Κεμπάπ




ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα με το γιαούρτι
350 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. κομμένα φυλλαράκια δυόσμου

Για τα κεμπάμπ
1 κιλό κιμάς αρνίσιος
1/2/ φλ. τρίμμα φέτας
12-15 ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι τους
8 μικρές πίτες για σουβλάκι
2 ώριμες ντομάτες σε χοντρές φέτες
2 μικρές πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Για το γαρνίρισμα
λίγο σουμάκι ( ανατολίτικο μπαχαρικό )



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα γιαουρτλού

Λειώνουμε κα ανακατεύουμε το σκόρδο με το αλάτι.
Στραγγίζουμε το γιαούρτι με ένα σουρωτήρι που έχουμε στερεώσει σε ένα μπολ και έχουμε σκεπάσει με μία νοτισμένη πετσέτα, αφήνοντάς το για 30 λεπτά.
Το μεταφέρουμε σε ένα μικρότερο μπολ και το αναμειγνύουμε με το σκόρδο και το δυόσμο.
Για το κεμπάμπ

Ετοιμάζουμε την ψησταριά λαδώνοντας τη σχάρα. Την τοποθετούμε στα 13-15 εκ. πάνω από τα κάρβουνα.
Ανακατεύουμε με το χέρι απαλά το κρέας, τη φέτα και τις ελιές.Πλάθουμε τα μπιφτέκια πάχους όσο περίπου ένα δάχτυλο.
Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε και ψήνουμε για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να μην καούν και να κρατήσουν τους χυμούς τους.​
Ανοίγουμε την πίτα στα δύο σχηματίζοντας ένα πουγκί.
Βάζουμε τα μπιφτέκια στις πίτες ρίχνοντας από πάνω την τομάτα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα γιαουρτλού και λίγα σουμάκι από πάνω.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/01/blog-post_3914.html#ixzz3yLry6OJB
Νεότερη Παλαιότερη