ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΟ



Τα μούρα είναι στην εποχή τους, δίνουν εξαιρετικό χρώμα και γεύση σε αυτό το λικεράκι...τολμήστε!
ΥΛΙΚΑ

1200 γραμμάρια μούρα
750 γραμμάρια ζάχαρη1 κιλό ρακί, τσίπουρο ή βότκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μούρα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ζυγίζουμε τον πολτό και κρατάμε 1 κιλό. Σε μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2 μέρες στον ήλιο να λι'ωσει η ζάχαρη κουνώντας περιστασιακά το μπουκάλι. ΄Οταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το ρακί. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Το σουρώνουμε και το περνάμε από φίλτρο του καφέ. Το φυλάμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Προσέξτε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει γλυκάνισο ή άλλα μυρωδικά γιατί θα χάσετε το άρωμα από τα φρούτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


P.S. Τη συνταγή για το λικέρ την βρήκα σε ένα βιβλίο που ονομαζόταν "Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές σε νέα έκδοση.
Αφού καθαρίσουμε τα μούρα και αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια αυτό που μένει είναι περίπου 1 κιλό, αλλά ζυγίζουμε αφού πολτοποιήσουμε για να έχουμε το καθαρό αποτέλεσμα.
http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2011/06/blog-post_10.html







Νεότερη Παλαιότερη