Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ





ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
750 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε φράουλες μεγάλες και αγουρωπές. Κόβουμε το κοτσάνι και τις πλένουμε καλά.
Όπως είναι ολόκληρες τις βάζουμε σε στρώσεις με τη ζάχαρη μέσα σε κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σταθούνε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 6 ώρες.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση μετράμε 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να ξανασταθεί για μερικές ώρες και μετά με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το λεμόνι.
Αφήνουμε να πάρει μόνο μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Μόλις κρυώσει το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Είναι ιδανικό το καλοκαίρι πάνω σε παγωτό βανίλια!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2011/04/blog-post_10.html