ΟΜΕΛΈΤΑ ΦΟΎΡΝΟΥ ΠΑΝΕΎΚΟΛΗ





ΠεριγραφήΜια πολύ εύκολη και γρήγορη ομελέτα, οικονομική και πολύ θρεπτική. Θα την ονόμαζα αλλιώς: ομελέτα με ό,τι έχεις!

Τι χρειαζόμαστε:

ψωμί για τοστ
5-6 πατάτες (προαιρετικά)
τυρί για τοστ
ζαμπόν σε φέτες για τοστ
5-6 αυγά
λίγο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)

Πως το κάνουμε:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ.
Στρώνουμε το ψωμί του τόστ και μουσκεύουμε με λίγο γάλα.
Από πάνω στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες αφού πρώτα τις έχουμε τηγανίσει για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.
Απλώνουμε το ζαμπόν.
Από πάνω στρώνουμε το τυρί του τοστ.
Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας μέσα λίγο γάλα, περίπου 1 φλυτζάνα, και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για ψωμί του τοστ μπορείτε να χρησιμοποιήστε ψωμί μπαγιάτικο που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε λεπτές φέτες.
Τις πατάτες, αν δεν θέλετε να τις τηγανίσετε, μπορείτε να τις βράσετε, αλλά και να τις παραλείψετε εντελλώς. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε ντομάτες σε ροδέλες, κρεμμύδια, ελιές, πιπεριές, μανιτάρια ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ό,τι τυριά θέλετε σε κομμάτια ή τριμμένα, ακόμα και φέτα. Φυσικά ό,τι αλλαντικά έχετε στο σπίτι: γαλοπούλα, πάριζα, παριζάκι, μπεικον κλπ.
Είναι μια πανεύκολη ομελέτα-πίτσα θα την έλεγα, που πραγματικά μ'έχει σώσει. Γρήγορη, οικονομική, θρεπτική, τρώγεται κρύα ή ζεστή όλες τις ώρες της ημέρας και πιστεύω ότι είναι ένα πλήρες γεύμα, αλλά κι ένα πολύ καλό δεκατιανό για τα παιδιά μας στο σχολείο. Τέλος, πολύ καλή λύση για πάρτυ ή για την ξαφνική επίσκεψη φίλων στο σπίτι.

Διαβάστε περισότερο: Ομελέτα φούρνου πανεύκολη http://www.sintagespareas.gr/sintages/omeleta-fournou-paneikoli.html#ixzz1Ywrc2WTs
Νεότερη Παλαιότερη