ΝΤΟΝΤΟΥΡΜΑ -ΠΑΓΩΤΟ (ΚΑΙΜΑΚΙ)





ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα πρόβειο η βουβαλίσιο
500 γρ/ζάχαρη
10 γρ. Σαλέπι (επταδάκτυλο )
λιγη βανίλια
λιγη μαστίχα κοπανισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το σαλέπι και το βάζουμε μέσα στο κρύο γάλα για 1 ώρα στη συνέχεια το βάζουμε να βράσει όμως να μη κοχλάσει το κατεβάζουμε απο την φωτιά βάζουμε την βανίλια το κτυπάμε με το σύρμα να ομοιογενοποιιθεί κρυώνει το βάζουμε στην παγωτομηχανή και σερβίρουμε ενα ωραίο παραδοσιακό παγωτό
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη