Κοτόπιτα με μπέϊκον




Μια εύκολη και πεντανόστιμη κοτόπιτα!!

Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι σόδα (αναψυκτικό)
2 – 2 ½ ποτήρια του νερού αλεύρι σκληρό

Υλικά για τη γέμιση
2 στήθη από κοτόπουλο
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
300 γρ. μπέικον
150 γρ. κασέρι (τριμμένο)
150 γρ. ρεγκάτο (τριμμένο)
150 γρ. έμενταλ (τριμμένο)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 ποτηράκι κρασιού γάλα εβαπορέ
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζετε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε καλά – όσο πιο πολύ δουλεύετε τη ζύμη πιο ωραία και αφράτη γίνεται.
2. Την φτιάχνετε από το βράδυ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα που θα την χρησιμοποιήσετε.
3. Βράζετε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.
4. Σοτάρετε το μπέικον σε ένα τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
5. Μόλις το μπέικον γίνει διάφανο, ρίχνετε στο τηγάνι τα τυριά, τα 3 αυγά, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε.
6. Μοιράζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε τη μισή σε ένα φύλλο, το οποίο στρώνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Στη μέση βάζετε τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο της ζύμης.
7. Χαράζετε το φύλλο σε λωρίδες.Χτυπάτε το 1 αυγό και το γάλα εβαπορέ και περιχύνετε με το μίγμα τη πίτα.
8. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
9. Σερβίρετε και ζεστή και κρύα.

lovecooking.gr
Νεότερη Παλαιότερη