Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Πατάτες ογκρατέν



Μια συνταγή που θα σας σώσει, όταν έχετε στερέψει από έμπνευση. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, με ελάχιστα υλικά και θα σας προσφέρει μια νοστιμότατη λύση για το φαγητό της οικογένειας, ακόμα και για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά
- 3 μεσαίες πατάτες
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- λίγο βούτυρο
- 100 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι)
- 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
Στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε 2η στρώση από πάνω με πατάτες μέχρι να καλυφθεί το πυρέξ.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με ένα κύβο Knorr ή Maggi, τριμμένο στο χέρι, (αντί για αλάτι) και πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γάλα μέχρι να καλύψει τις πατάτες. Μπορεί να βάλετε λιγότερο από ένα λίτρο. Θα πρέπει να το δείτε με το μάτι.
Από πάνω ρίχνουμε γύρω γύρω λίγο βουτυράκι λιωμένο.
Τέλος, απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε όλο το μίγμα.
Ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αν θέλετε αργότερα δυναμώνετε στους 250 βαθμούς για να ψηθεί πιο γρήγορα.Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο το φαγητό τσιμπήστε με το πηρούνι τις πατάτες.
Θα είναι έτοιμο όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει και το γάλα έχει πήξει εντελώς.


Καλή σας όρεξη!

Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/10/blog-post_498.html#ixzz3GJI8I800