ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ



Μια τέλεια και εύκολη συνταγή...

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας



500ml γάλα πλήρες
125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
30γρ. κορν φλάουερ
25γρ. κακάο
Για το σιρόπι
500γρ. ζάχαρη
300ml νερό
10γρ. γλυκόζη
Για το καταϊφι
300γρ. φύλλο κανταΐφι
50γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σερβίρισμα
250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα


Διαδικασία
Φτιάχνετε το σιρόπι

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά
μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.

Βήμα 2

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

Φτιάχνετε το κανταΐφι

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.

Βήμα 2

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3

Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.

Φτιάχνετε την κρέμα

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί
σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Μονταρισμα

Βήμα 1

Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο καταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα.

Βήμα 2

Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.
http://cocapola.blogspot.gr/2014/10/blog-post_4.html
Νεότερη Παλαιότερη