Μπισκότα με ινδοκάρυδο και σοκολάτα



ΥΛΙΚΑ



140 γρ. αμυγδαλόσκονη
30 γρ. σταγόνες σοκολάτας
40 γρ. ινδοκάρυδο
1/2 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
50 ml αραβοσιτέλαιο
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου ή βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder, το ινδοκάρυδο και τις σταγόνες σοκολάτας.Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε το λάδι και το εσάνς. Ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθούν. Αν δούμε ότι είναι λίγο στεγνό το μίγμα, προσθέτουμε και 1-2 κουταλιές γάλα.
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι ή με ένα κουτάλι αφού τα βρέξουμε λίγο με νερό για μεγαλύτερη ευκολία γιατί κολλάει λίγο η ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για περίπου 12-15 λεπτά. Τα μπισκότα παραμένουν μαλακά γι΄ αυτό μην νομίσετε ότι είναι άψητα.




Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/06/blog-post_105.html#ixzz4BYPchMKQ
Νεότερη Παλαιότερη