Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. κανταϊφι
βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )
Για την κρέμα:
5 ποτήρια γάλα πλήρες
3/4 ποτηριού ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
2 βαννίλιες
1 κ.σ. βούτυρο
λίγα αμύγδαλα ( προεραιτικά )
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
Για την επικάλυψη:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη
λίγα φιστίκια Αιγίνης ( προεραιτικά )
Πώς το κάνουμε:
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
- Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους
- Το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο
- Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8-10 λεπτά
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ με το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι
- Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντάς το συνέχεια το κάνουμε κρέμα
- Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βαννίλιες
- Βάζουμε σελοφάν στην επιφάνεια της κρέμας για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει
- Την απλώνουμε επάνω από το κανταϊφι
- Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα
- Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για να κρυώσει σαν σύνολο και... απολαμβάνουμε το κόπο μας και τα μπράβο όλων
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τύχει και έχει σφίξει η κρέμα περισσότερο, συμπληρώστε λίγο γάλα.
Προεραιτικά καβουρντίστε χοντροκομμένα και ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία θα βάλετε στη κρέμα που έχετε κάνει.
Επίσης καβουρντίστε χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ή αμύγδαλα ) και σκορπίστε τα επάνω από τη κρέμα γάλακτος. Χαρίζουν εκτός από νοστιμιά και μία πολύ ωραία εμφάνιση.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/to-teleio-ekmek-kantaifi.html
Tags:
ΓΛΥΚΟ