Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι φτερούγες της Τσικνοπέμπτης



ΥΛΙΚΑ


1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ μαρινάδας
1 φλ. γιαούρτι
1 βάζο 300 ml περίπου κάποια καυτερή σάλτσα
1/4 φλ. λάδι ελαφρύ
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.κ αλάτι
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένες οι σκελίδες κ πολτοποιημένες

ΚΑΥΤΕΡΗ επικάλυψη
1 αποξηραμενη καυτερη πιπερίτσα
1 κ.κ κορίανδρο ξερό
1 κ.κ αποξηραμενο σκόρδο
1 κ.κ αποξηραμενο κρεμμυδι ( θα βρειτε και στο ΙΚΕΑ)
1/4 κ.κ πιπέρι καγιέν
1 κ.κ αλατι


ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας καλά.
Βάζουμε τις φτερούγες μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 4 ώρες.
Χτυπάμε σε γερό μούλτι όλα τα υλικά της επικάλυψης.
Βγάζουμε τις φτερούγες από την μαρινάδα, τινάζουμε τα πολλά ζουμιά, και πανάρουμε πάνω στα υλικά της επικάλυψης γύρω γύρω.
Αφήνουμε τις φτερούγες σε δροσερό μέρος για 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε BBQ με καπάκι για είκοσι λεπτά το πολύ, αναποδογυρίζοντας για μία φορά.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/02/blog-post_3015.html#ixzz41Ynbz1f1