Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Πατάτες με τυριά και κρέμα γάλακτος



Υλικά συνταγής

6 πατάτες
500ml κρέμα γάλακτος
2 κούπες τριμμένη γκούντα

2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώνουν (όπως στην πατατοσαλάτα). Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και στρώνουμε τις μισές σε βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη μισή γκούντα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μισό φλιτζ. κεφαλοτύρι. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά εκτός από το ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Από πάνω πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και με μερικά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλά και σερβίρουμε.




πηγη



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/02/blog-post_458.html#ixzz40XPfBFQa