Κοτόπουλο λεμονάτο



ΥΛΙΚΑ


1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο στα οκτώ
1 ζουμερό λεμόνι*
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια καυτό νερό
Αλάτι-πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Μέσα σε μια πλατιά και ρηχή, κατά προτίμηση, κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει ΛΙΓΟ, βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι να πάρει όμορφο χρώμα, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια «σβήνουμε» το κρέας με το λεμόνι και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου ¾ της ώρας ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο καυτό πάντα, νερό. Τέλος διαλύουμε το αλεύρι σε ½ φλιτζάνι ΚΡΥΟ νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατατούλες ή ρύζι σπυρωτό.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/02/blog-post_9375.html#ixzz415eUE7vz
Νεότερη Παλαιότερη