Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μοσχαρακι α λα κρεμ με μανιτάρια



ΥΛΙΚΑ


Ένα κομμάτι μοσχάρι 1200 γραμμάρια ολόκληρο (κατά προτίμηση χτένι σπάλας*)
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα φέτες**
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες ανακατεμένες με δυο κ.γ. βούτυρο φρέσκο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
Αλάτι-πιπέρι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Καυτό νερό για το βράσιμοΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Το τρυπάμε σε κάποια σημεία και βάζουμε το σκόρδο. Καίμε λίγο την κατσαρόλα μέχρι να ρίχνουμε ελάχιστο νερό μέσα και να μην εξατμίζεται, αλλά να σχηματίζει μικρές φουσκάλες. Έτσι ξέρουμε ότι δεν θα κολλάει το κρέας, όταν θα το βάλουμε να πάρει λίγο χρώμα, γύρω-γύρω μαζί με το λάδι και κρεμμύδι. Δεν χρειάζεται πολύ τσιγάρισμα. Το τσιγάρισμα κάνει το φαγητό ανθυγιεινό και δύσπεπτο. Στη συνέχεια σβήνουμε το κρέας ΜΟΝΟ με το νερό, για να μη σφίξει, που πρέπει να το καλύπτει κατά τα 2/3 . Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει σχεδόν τελείως, ή το βάζουμε στη χύτρα με το μισό νερό. Όταν το κρέας κρατάει ακόμα , το κόβουμε με το ηλεκτρικό μαχαίρι σε φέτες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να μείνει το φαγητό με το ζουμί του. Όταν το κρέας είναι έτοιμο διαλύουμε μία κ.σ. αλεύρι σε κρύο νερό και το ρίχνουμε, κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε, για να πήξει λίγο η σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , κουνώντας πάλι την κατσαρόλα να πάει παντού. ΜΗΝ ανακατεύετε το κρέας, με μεταλλικά ειδικά αντικείμενα γιατί διαλύεται. Γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό, που μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι basmati, τηγανιτές πατάτες ή και μακαρόνια πένες. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.




Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/02/blog-post_3616.html#ixzz40znW1MAk