Μελιτζανοκεφτεδες



ΥΛΙΚΑ

12 μεγάλες μελιτζάνες

3 αβγά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φύλλα φρέσκου δυόσμου
3 φέτες ψωμιού (την ψίχα)
1/4 φλ. τυρί
σκόρδο, κρεμμύδι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις βράζουμε.
Τις κόβουμε στον πολυκόφτη και προσθέτουμε τα αβγά, το πιπέρι, το αλάτι, το τυρί, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
Προσθέτουμε την ψίχα και λίγο αλεύρι για να δέσει κάπως το μείγμα.
Πλάθουμε σε πιτάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 4-5 λεπτά και από τις δύο μεριές.
Στραγγίζουμε το επιπλέον λάδι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Παραλλαγή
Αφού έχουμε βράσει και ξεφλουδίσει τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μία δόση κουρκούτι με αλεύρι και μπύρα.
Ανακατεύουμε μαζί με πιπεριές Φλωρίνης, σκόρδο, μαϊντανό, φέτα, φρυγανιά τριμμένη και αλτοπίπερο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Τους πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τους τηγανίζουμε.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/02/blog-post_1151.html#ixzz40cAFVFWA
Νεότερη Παλαιότερη