ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ



















ΥΛΙΚΑ
Μια γαλοπούλα 3-4 κιλά με θερμόμετρο αν είνααι δυνατόν
1000 γρ κάστανα 500 γρ κιμά χοιρινό
500 γρ μανιτάρια σοταρισμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ ζωμό κόττας100 γρ κουκουνάρια
100 γρ σταφίδα σουλτανίνα, 50 γρ κονιάκ
αλατοπίπερο λίγο βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την γέμση ως εξής
Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε με τα κρεμμύδια και  λίγο βούτυρο προσθέτουμε το κιμά  και το ζωμό ααφίνουμε το μείγμα στη φωτιά μεχρι να πιεί όλο το ζωμό.
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα  και τα προσθέτουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Γεμίζουμε την γαλοπούλα και την ράβουμε καλά,.
Την αλοίφουμε με λίγο βούτυρο την αλατοπιιπερώνουμε .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αφου την περιχύνουμε πολλές φορές με το ζουμί της.Για να ψηθεί καλά υπολογίζουμε κάθε κιλό γαλοπούλας 20-30 λεπτα
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 111111111
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Νεότερη Παλαιότερη