ΠΑΠΙΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΞΕΡΑΑ ΦΡΟΥΤΑ




ΥΛΙΚΑ
Μια πάπια η Χήνα
150 γρ δαμάσκηνα  2 Κυδώνια 150 γρ σταφίδα ξανθή 150 γρ Βερύκοκα
50 γρ κουκουνάρη  250 γρ κάστανα αλατοπίπερο
100 γρ γλυκό κρασί
Μπρόκολα,σπαράγγια, πατάτες μικρές στρογγυλές για ντεκόρ
150 γρ βούτυρο ,1 λεμόνι 50 γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τα δαμάσκηνα τα βερύκοκα την σταφίδα και το κουκουνάρι μέ 100 γρ βούτυρο σβήνουμε με λίγο κρασί  γεμίζουμε την πάπιια και την ψήνουμε. Στη συνέχεια αφού καθαρίσουμε τα κυδώνια και τα κόψουμε σε φέτες,προσθέτουμε λεμόνι, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι πασπαλίζουμε την ζάχαρη τα ψηνουμε μέχρι να καραμελώσουν. Βράζουμε και καθααρίζουμε τα κάστανα ξεχωριστά και τα λαχανικά Οταν ψηθεί η πάπια βάζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί το βράζουμε για ναγίνει σάλτσα με την οποία γλασάρουμε τα κάστανα βάζουμε την πάπια σε πιατέλα την γαρνίρουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στην πάπια και την βάζουμε να πρωταγωνιστήσσει στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ Η ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

 
Νεότερη Παλαιότερη