ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ














ΥΛΙΚΑ
200 γρ αλεύρι 70% δυνατό
600 γρ αλεύρι 70% μαλακό
200 γρ σιμιγδάλιι ψιλό, 20 γρ μαγιά
100 γρ προζύμι 30 γρ ελαιόλαδο λίγο αλάτι
2 κ.σ σουσάμι ψημένο λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
1 κ.σ ζάχαρη 600 γρ νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλάτι που το προσθέτουμε 2 λεπτα πρίν το τέλος του ζυμώματος.Αφίνουμετο ζυμάρι μέσα στην λεκάνη πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι το σκεπάζουμε και το αφίνουμε ναφουσκώσει 1 περίπου ώρα. Στη συνέχεια κόβουμε τεμάχια 500 γρ τα πλάθουμε σε φραντζόλα,τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στην στόφα για 40 περίπου λεπτά όταν είναι έτοιμα τα ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε αλεύρι χαράζουμε σε 3 σημεία και ψήνουμε στους220 βαθμούς για 40 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη