ΦΟΙΝΙΚΙΑ



















ΥΛΙΚΑ
1050 γρ αλεύρι 70%
130 γρ ζάχαρη 50 γρ αμμωνία
400 γρ νερό
130 γρ ηλελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρά με την ζάχαρη ωσπου ναα λυώσει η ζάχαρη κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι με την αμμωνία ζυμώνουμε απαλά πλάθουμε τα φοινίκια σε σχήμα οβαλ και τα ψήνουμε στους 200 βαθμους 15-20 λεπτά όταν κρυώσουν  τα τηγανίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο σιροπι το οποίο εχουμε κρυώσει μέχρι να ρουφήξουν καλά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ 30 ΓΡΆΔΑ
2000 γρ ζάχαρη
1500 γρ νερό
300 γρ γλυκόζη 1/2 λεμόνι
______________________________________________________________________________________
ΤΑ ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ Κ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΙΘΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη