ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Κ ΚΑΙΜΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ









ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ( ΚΑΙΜΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ )


1000 γρ γάλα πρόβειο

350 γρ ζάχαρη

400 γρ κρέμα γάλακτος

100γρ γλυκόζη

15 γρ σαλέπι

2 φύλλα ζελατινας μαλακωμένα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Αναμειγνύουμε ολα μαζί τα υλικά και τα ριχνουμε στην παγωτομηχανή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ( ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ )

150 γρ ζάχαρη άχνη

4 αυγά

150 γρ καρύδι

150 γρ αλεύρι μαλακό

150 γρ φρέσκο βούτυρο η μαργαρίνη μαλακιά

1 κ.γ κανέλλα

1 κ.γ μπεικιν

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μιά λεκάνη χτυπάμε όλα μαζί τά υλικά εκτός το καρύδι και το αλεύρι που τα προσθέτουμε στο τέλος το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 1/2 ώρα στούς200 βαθμόυς στη συνέχεια το σιροπιάζουμε σιρόπι που το εχουμε βράσει με 750 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό και το χυμό απο 1/2 λεμόνι

ΠΩΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα γεμίζουμε το ταψί με παγωτό και το βαζουμε στην κατψυξη μετά το βγάζουμε από το ταψί το καλύπτουμε με καραμέλα η σοκολάτα και το διακοσμούμε με καρύδια

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη