Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΣΤΑΣ-ΦΛΩΡΑΣ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ




ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ βούτυρο  ελαφρώς μαλακωμένο
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα
1 κ.γ μπεικιν,λίγη βανίλια
3 αυγά
ινδκάρυδο για γαρνίρισμα απο πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το βούτυρο το τρίβουμε με τα χέρια ώσπου το βούτυρο απορροφήσει όλο το αλεύρι ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη ενα κομμάτι απο την ζύμη σε πάχος 4-5 χιλοστά κόβουμε με κουπ-πατ διάφορα σχέδια αλείφουμε με αυγό βουτάμε στο ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε σε ελαφρά λαδομένο ταψί ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μολις ψηθούν τα κολάμε δυό-δυό με μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΣΗΜ. στήν γαρνιτούρα απο πάνω  αν θέλουμε βάζουμε καρύδι αλεσμένο η πράσινο φυστίκι η ζάχαρη χοντρή η οτι άλλο θέλουμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ