ΚΑΤΑΙΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ








ΥΛΙΚΑ

500γρ. καταίφι250 γρ βουτυρο κατσικίσιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ



2000 γρ.γάλα πρόβειο
400 γρ. ζάχαρη
280 γρ σιμιιγδάλι ψιλό
4-5 αυγά
50 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
1/2 κ.γ αλάτι
λίγη βανίλια η τρίμμα λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
800 γρ. ζάχαρη
400 γρ νερό
1 κ.σ γλυκόζη
1/2 χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα στρώνουμε το μισό καταίφι ρίχνουμε και το μισό βούτυρο σε μιά λεκάνη έχουμε βάλει την ζάχαρη το σιμιγδάλι,τα αυγά,λιγο από το γάλα κια τα ανακατέβουμε καλά
παράλληλα έχουμε βάλει το γάλα να βράσει.Μόλις φουσκώσει το ρίχνουμε στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά και το ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να πύξη. Αφίνουμε να κρυώσει  η κρέμα και την ρίχνουμε στο μισό καταίφι, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και τελειώνουμε με το βούτυρο.
Ψήνουμε στούς 180-200 βαθμούς με αέρα για περίπου 1/2 ώρα μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο
γαρνίρουμε με λίγο φυστίκι αιγίνης και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι αφίνουμε 1-2 ώρες να τρβήξει και σερβίρουμε
ΚΑΛΟΦΑΓΟΤΟ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη